Els que em coneixeu sabeu que m’encanta la tecnologia i les coses noves, m’agrada tastar-ho tot! No soc ni de lluny una experta, però si una curiosa empedreïda.

L’any passat ja vaig llançar algunes dades sobre metavers i sector òptic, enfocant-me més als efectes que aquestes noves tecnologies podien tenir als nostres hàbits i la nostra visió. Crec fermament que, amb la importància que té la vista en tot aquest canvi, és el nostre deure de conèixer-les i poder anticipar-nos a problemes visuals futurs. La resposta d’alguns va ser que faltava molt de temps perquè això arribés i, per demostrar que això ja és aquí i que de fet ja les esteu usant als vostres centres, vam decidir dedicar la trobada Crevolucionària de març a les noves tecnologies i el futur de la indústria.

Durant aquesta xerrada (que podeu veure a Instagram o Youtube), moderada per Paloma Izquierdo de MQM, vaig tenir l’oportunitat d’escoltar dos experts en tecnologia aplicada al camp de l’òptica: Eva García, CEO de WiviVision, i Manel Espinola, director de innovació d’Indo. Tots dos van compartir les seves perspectives sobre com el metavers i la intel·ligència artificial (IA) estan revolucionant el sector òptic.

Eva García, de Wivivisión, va compartir la seva visió sobre el paper de la IA al sector òptic:

“La intel·ligència artificial té un enorme potencial per analitzar dades i personalitzar les solucions òptiques. Els nostres algoritmes avançats poden processar grans quantitats d’informació, com ara històries mèdiques i resultats de proves visuals, per oferir recomanacions personalitzades per tractar cada pacient.”

Aquesta capacitat de la IA permet als professionals de l’òptica brindar una atenció més individualitzada i precisa, i gestionar moltes més dades que altrament seria impossible manejar, millorant així els resultats per als pacients. L’Eva va emfatitzar que “La IA està revolucionant la manera com es proporciona atenció visual, permetent una experiència més personalitzada i adaptada a les necessitats de cada persona”.

D’altra banda, Manel Espinola, director d’innovació d’Indo, va explicar com estan aprofitant el potencial del metavers amb la línia de progressius Mimetika, per millorar l’experiència de compra de lents. Segons ell, el metavers ofereix un espai virtual immersiu on els clients poden explorar i gaudir de la valoració del camp de visió.

“Això permet als consumidors viure una experiència de compra on són els protagonistes.”

A més, va destacar com aquesta tecnologia virtual permet adaptar el producte a les necessitats de cada pacient aconseguint una diferenciació i un valor afegit respecte a altres lents convencionals.

Tots estem d’acord que el metavers i la IA ja estan transformant la indústria òptica. Les solucions ofertades per empreses com WiviVision i Indo estan impulsant una nova forma de rebre atenció visual i comprar, més immersiva, precisa i personalitzada. A mesura que aquestes tecnologies continuïn evolucionant, s’obriran noves possibilitats i oportunitats per a la indústria i podrem millorar la precisió i l’eficiència a l’atenció visual, brindant resultats excepcionals als pacients.

A mi personalment no m’espanta el que ve, tampoc no puc predir què passarà en el futur, però tot allò que millori el nostre rendiment, la nostra eficiència i la nostra capacitat de treball, benvingut sigui.

Necessites ajuda?
Hola,
necessites ajuda?