Arriba un moment a la vida que necessites sentir que sumes. I no em refereixo al dia a dia, amb el teu entorn, la família, els valors… sinó anar una mica més enllà, més altruista, directe i real com pot ser un voluntariat.

Portava temps mirant de forma intermitent varies ONG dedicades al món de la visió. Després de gairebé 10 anys al sector de l’òptica, si alguna cosa m’ha quedat gravada a foc és que la salut visual és molt important. Pensava que podria aportar la meva experiència i contactes a algun dels projectes però em vaig trobar amb moltes pegues: grans organitzacions que només volien òptics.

No fa gaire, just durant el confinament del mes de març vaig descobrir Avorigen View a través dels vídeos “Charlas de óptica” de Deipe. Fay, la seva responsable, parlava del seu projecte amb humilitat, il·lusió i obria les portes a tothom. Un lloc on les ganes d’ajudar era el que comptava, sense exigències ni requisits més que la bona disposició de cada un.

No vaig dubtar en contactar de seguida i interessar-me pels propers viatges, que de moment estan aturats per la situació actual. Però el temps és valuós i mentre esperem podem fer molta feina des d’aquí.

Projectes actuals

Aborigen View té actualment 3 projectes en marxa al continent africà: Sàhara, Gambia i Sahel. A part dels programes de salut visual executa programes complementaris de cooperació al desenvolupament.

¿Com podem ajudar?

  • El reciclatge és un dels pilars més importants, ja que es necessiten equipaments (muntures i lents) per a poder atendre a les necessitats de la població. Mitjançant les caixes de reciclatge podem:
  1. Animar als nostres clients a que ens duguin les ulleres usades que estiguin en bon estat
  2. Podem aportar ulleres que tinguem descatalogades
  3. Pre-muntades
  4. Lents sense bisellar o bisellades grans.
  • El cost de la Caixa és de 7€ (4€ la Caixa i 3€ enviament). En contraprestació passeu a ser col·laboradors de la Ong. Això comporta aparèixer a la seva web i poder utilitzar el seu material gràfic per a promoure accions solidaries amb clients. Un cop tenim la capsa plena, s’envia el material i es recicla la capsa.
  • El reciclatge d’instruments de gabinet és un altre punt clau. Tens algun instrument arraconat al magatzem? Saps que ningú te’l comprarà per què és molt vell però funciona? Doncs aquí s’aprofita tot!
  • I per últim, si tens alguna setmana lliure existeix el voluntariat. Tan si ets òptic com si no, totes les mans sumen. Pots informar-te dels programes i viatges a aborigenview.org.

Per a gestionar qualsevol tipus de col·laboració (ulleres, lents, instruments o voluntariat) podeu contactar enviant un mail a contacto@aborigenview.org  i t’informaran de tot.

Així que si vols participar, no esperis més! Estem vivint temps difícils, ajudar és ara lo més important.

Necessites ajuda?
Hola,
necessites ajuda?